Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wpvivid-backuprestore domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/hotelmon/domains/hotelmontis.pl/public_html/wp/wp-includes/functions.php on line 6121
Zorganizuj z nami święta – zamów gotowe dania na świąteczny stół - Hotel & Spa Montis

Zorganizuj z nami święta – zamów gotowe dania na świąteczny stół

Nadchodzi Wielkanoc – przygotujcie ją razem z nami!

Jako Hotel & SPA Montis znajdujący się w Poniatowej na Lubelszczyźnie przez cały rok oferujemy Gościom najwyższej klasy usługi hotelowe, zabiegi z zakresu odnowy biologicznej oraz strefę relaksu. Niewątpliwie naszą perłą w koronie jest hotelowa restauracja, która wielokrotnie została laureatem prestiżowych nagród i wyróżnień – otrzymała m.in. nagrodę XV Ogólnopolskiego Konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów oraz Perłę 2014. Oferowana przez nas zupa z karpia została wpisana przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi na Listę Produktów Tradycyjnych. Restauracja oferuje dania kuchni fusion oraz tradycyjnej, opartej o ekologiczne produkty regionalne.

Ostatnimi czasy za oknem zrobiło się już bardzo wiosennie, temperatury poszybowały w górę – jednak obecna sytuacja w kraju związana z pandemią koronawirusa nie pozwala cieszyć się z nadchodzących Świąt.

Zwykle o tej porze roku wszyscy biegaliśmy po sklepach w poszukiwaniu składników niezbędnych do przygotowania świątecznych dań, umawialiśmy się na rodzinne spotkania i dalsze wyjazdy. W tym roku Święta Wielkiej Nocy będą inne – spokojne, spędzane w mniejszym gronie, we własnych domach. Ograniczenia wprowadzone w sklepach i ogromne kolejki przed nimi nie zachęcają do zakupów, a dodatkowo niektórych produktów na półkach po prostu brakuje w regularnym obrocie.

Z uwagi na ograniczenia nałożone na branżę turystyczną i hotelarską nie możemy zaprosić Państwa do nas na wielkanocny wypoczynek, ale wierzymy, że już wkrótce wszystko wróci do normy i znów będziemy mogli Państwa gościć.

Zorganizuj smaczne święta!

Jednakże w tym trudnym czasie postanowiliśmy wyjść do Państwa z inną propozycją – ofertą przygotowania wielkanocnych potraw na wynos lub z dowozem.

Profesjonalni kucharze hotelu Montis przyrządzą wszystkie potrawy z zachowaniem szczególnej staranności i zasad higieny, co aktualnie jest jeszcze bardziej istotne niż do tej pory. Kuchnia pracuje pod okiem rewelacyjnego szefa kuchni, Andrzeja Cygana, co gwarantuje najwyższą jakość i smak przygotowywanych dań.

W ofercie pojawiły się świąteczne dania podawane na gorąco oraz na zimno, sałatki, zupy i dodatki. Nie zabrakło więc tradycyjnego żurku z jajkiem i kiełbasą, barszczu białego, bigosu, szynki czy jajek faszerowanych. Niemniej dla urozmaicenia menu postawiliśmy również na nasze sprawdzone przepisy, i tak w świątecznej karcie znajdziecie Państwo kaczkę pieczoną z jabłkami w czerwonej kapuście, żeberka pieczone, duszonego królika w sosie śmietanowym czy pstrąga w maku. W ofercie zawarliśmy również inne dania i przystawki, tak aby każdy znalazł coś dla siebie.

Jeśli nie macie Państwo ochoty stać w długich kolejkach pod sklepami, szukać alternatyw dla niedostępnych na półkach produktów lub po prostu – świąteczny nastrój w tym roku niekoniecznie się Państwu udziela – nasza propozycja to idealne rozwiązanie. Wystarczy wybrać interesujące Państwa potrawy, i umówić się z nami na odbiór lub dowóz. W ten sposób można zaoszczędzić sobie nerwów, a na stole postawić wszystko, co lubimy jeść w Wielkanoc.

Zapraszamy do składania zamówień pod numerami telefonu 818205526 lub 600514589, a także mailowo, na adres recepcja@hotelmontis.pl. Potrawy po przygotowaniu można będzie odebrać w naszym hotelu lub – dla Państwa wygody – także w Lublinie, w sklepie ODIDO przy ul. Turystycznej 9. Większe zamówienia dostarczymy pod wybrany adres.

Zapraszamy do kontaktu i polecamy się na Święta!

Zupy:

  • Żurek wielkanocny z jajkiem i kiełbasą 200ml 10zł
  • Barszcz biały z kiełbasą (białą lub zwykłą) 200ml 10zł

Dania Główne:

  • Kaczka pieczona z jabłkami w czerwonej kapuście 1kg 35zł
  • Indyk pieczony z sosem żurawinowym 1kg 50zł
  • Żeberka pieczone z cebulą 100g 4zł
  • Bigos staropolski 100g 4zł
  • Pieczeń wołowa z sosem kurkowym 100g 15zł
  • Królik duszony z sosem śmietanowym 1kg 70kg
  • Karp w śmietanie 100g 4zł
  • Pstrąg w maku 100g 4zł

Przekąski zimne:

  • Schab ze śliwką 100g 4,5zł
  • Szynka wędzona 100g 5zł
  • Boczek wędzony 100g 4zł
  • Karczek wędzony 100g 4zł
  • Zimne nóżki 50g 2zł
  • Sałatka jarzynowa 100g 3zł
  • Jajka faszerowane wędzonym łososiem 1/2szt. 2zł
  • Jajka faszerowane pastą szynkową 1/2szt. 2zł
  • Sałatka wiosenna z polędwiczkami drobiowymi 100g 8zł
  • Pasztet drobiowy 100g 3,5zł
  • Pasztet wieprzowy 100g 3,5zł
  • Ćwikła 50g 1,5zł
  • Chrzan 50g 1,5zł
  • Sosy na zimno:musztardowy, chrzanowy, tatarski 100ml 4zł

T: 81 820 55 26

T: 697 125 012

E: recepcja@hotelmontis.pl