Pizzeria Poniatowa – nowa pizzeria na mapie Poniatowej

pizza opole lubelskie chodel

Pizzeria Menu Poniatowa

Zamów z dowozem

Pizza wypiekamy na oczach klientów w specjalnym piecu  opalanym drewnem rozgrzanym do temperatury 500ºC. Piec nadaje niesamowitego smaku oraz chrupkości ciasta jak również stanowi element dekoracji. Daje również możliwość obserwowania jak powstaje prawdziwa, włoska pizza, której w ofercie znajduje się 15 rodzajów.

Każdą pizze tworzymy na bazie naturalnych składników najwyższej klasy – tych lokalnych oraz tych specjalnie sprowadzanych bezpośrednio z Włoch.

Zapraszamy do naszej pizzeri w Poniatowej przy Hotelu Montis!

Naturalne składniki - Pizza Poniatowa

Stawiamy wyłącznie na naturalne i oryginalne składniki. Do pizzy używamy wyłącznie włoskich oraz lokalnych produktów najlepszego pochodzenia. 

Sprowadzane Włoskie wędliny i sery to składowa, dzięki której powstaje smak, którego nie da się podrobić

Najlepsza Pizza w Poniatowej!

Lubelszczyzna to urokliwe miejsce, którego baza noclegowa wychodzi naprzeciw oczekiwaniom współczesnego klienta. Utworzona w hotelu Montis restauracja to ukłon w stronę klientów, który niesie za sobą wygodę oraz wysokiej klasy smaki, które urzekają podniebienia bez względu na to jakie mamy obecnie czasy.

Pizzeria Poniatowa – w ofercie nie tylko pizza.

Włoska kuchnia w wyrafinowanym i kunsztownym wydaniu? Owszem, to stwierdzenie idealne opisuje połącznie pizzeri z restauracji hotelu Montis.  Wysokiej klasy restauracja serwuje w większości włoską kuchnię podzieloną na kategorie: pizza i dania restauracyjne. Zamawiając posiłek można dokonać wyboru, czy chcemy skosztować smacznej włoskiej pizzy czy sięgnąć po smaki kuchni regionalnej.

Pizzeria, a właściwie restauracjo-pizzeria zlokalizowana jest w Poniatowej, przy ul. Nałęczowskiej 1. Od niedawna można składać zamówienia również drogą online na stronie https://montis-restauracja.pl/

Bogate menu i naturalne składniki

Czym zatem określić wspominany już kunszt? Przede wszystkim umiejętności kulinarne. Kuchnia włoska nie jest dla każdego – trzeba ją poczuć, pokochać. Drugim elementem idealnego smaku są wysokiej jakości składniki. Włoskie produkty takie jak mąka Caputo, czy sprowadzane wędliny i sery to składowa, dzięki której powstaje smak, którego nie da się podrobić. Sama pizza wypiekana jest na oczach klientów w specjalnym piecu rozgrzanym do temperatury 500ºC. Piec ten stanowi również element dekoracji oraz daje możliwość obserwowania jak powstaje prawdziwa, włoska pizza, której w ofercie znajduje się 15 rodzajów. Ponadto dochodzą włoskie przystawki, makarony i sałatki. Wszystko tworzone jest z naturalnych składników najwyższej klasy – tych lokalnych oraz tych specjalnie sprowadzanych.

Pora przedstawić część restauracyjną – czyli menu nie tylko dla fana włoskich brzmień smakowych. Menu restauracyjne oferuje również dania wykraczające poza włoską granicę. Mamy tutaj prosty i czytelny podział na kategorie, w których każdy znajdzie coś dla siebie – przystawki, zupy, sałatki, dania główne, makarony, a nawet burgery.

Warto wpaść?

Pytanie retoryczne – przede wszystkim składniki najwyższej klasy. Mamy tutaj produkty od lokalnych sprzedawców, bez namiastki tzw. „masówki”. Restauracja sama wędzi swoje wędliny, a nawet piecze bułki do burgerów. Naturalność przekłada się na walory smakowe i jakość dań. Wyrafinowane i starannie dobrane składowe poszczególnych dań takie jak mąki, sery, oleje i najlepsza wołowina sprawiają, że pomimo identycznej nazwy danej pizzy czy dania, nie da się go porównać z żadnym innym. Mamy tu nieco polskich akcentów, choćby kaczka z sosem żurawinowym, pierogi w sosie kurkowym czy sznycel po wiedeńsku. Ten ostatni może nie aż tak polski, ale … każdy wie, że mentalnie kojarzony jest z Polską. Dla każdego znajdzie się coś co ukoi jego ciekawość smaku i umożliwi podróż kulinarną na południe.

Pizzerio-Restauracja Montis bezpłatnie realizuje dowozy jedzenia na terenie całej Poniatowej. Dania z dowozem można zamawiać w godzinach 11-20.

Ktoś mógłby powiedzieć – włoska kuchnia, banał. Tylko czy mnogość włoskich knajp i restauracji, które są w Polsce dają chociaż namiastkę tej prawdziwości? Może zatem warto przełamać stereotypy i skosztować czegoś naprawdę pysznego, czegoś co przeniesione na polski grunt owocuje jeszcze lepiej. Odpowiadając na pytanie w podtytule – owszem, warto!

T: 81 820 55 26

T: 697 125 012

E: recepcja@hotelmontis.pl